Plastische vergissing

Een beetje zenuwachtig zat Inge aan het randje van haar jas te friemelen. Haar knieën stijf tegen elkaar. Ze had het gevoel dat haar hart uit haar lijf bonkte. Dit moment had zo vaak beleefd in haar geest. Keer op keer had ze de vraag hardop herhaald. Het had jaren geduurd eer ze de moed had kunnen verzamelen voor deze stap. Nu was het zo ver.

“U wilt dus een lip-correctie” galmde het in de verte. De rustige stem van de plastisch chirurg maakte dat ze zich nog onzekerder voelde. “Euh, ja graag” stamelde ze, terwijl het bloed naar haar kaken steeg. In haar oren klonk het of ze een kilo vis bestelde bij de plaatselijke visboer in plaats van een plastische ingreep. Ze verwenste zichzelf en haar onzekerheid. “U kiest dus voor een permanente correctie” vervolgde de dokter flegmatisch. “De behandeling zal ongeveer vijftien minuten duren. We verdoven plaatselijk, dus u kunt daarna meteen naar huis. Morgen mag u direct weer aan het werk als u dat wenst. Binnen een paar dagen zul u er niets meer van merken. Loopt u maar met mij mee, u mag zich vast klaarmaken. Ik ben zo bij u terug.

Toen ze even later met vaste tred de dokter hoorde naderen, zonk de moed in haar schoenen. Ze kneep hard in de rand van de stoelen wachtte. Wat voelde ze zich onnozel. Maar goed, ze wilde dit zo graag. Ze moest er dan maar doorheen. Toen de dokter binnenkwam, bleef hij een ogenblik staan. In een fractie van seconden gleden z’n ogen over haar naakte lichaam. Met licht ironische glimlach merkte hij op: “het is niet nodig u volledig te ontkleden, mevrouw. We gaan enkel uw lippen behandelen. Of had u nog andere zaken voorzien?” Inge wenste op dat moment in de grond kon te kunnen zakken. Vooral toen ze de trek om zijn mond zag. In de war schoot ze razendsnel haar slipje weer aan. Ze durfde hem niet aan te kijken. Het drong pijnlijk tot haar door dat hij andere lippen voor ogen had…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: